» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Обсъдиха предпроектното проучване за новата пожарна в Сливен

29 August 2024 16:10, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 4 days ago, number of readings: 246
Обсъдиха предпроектното проучване за новата пожарна в Сливен

Направено е предпроектно проучване за новата пожарна в Сливен. То беше обсъдено на среща при кмета Стефан Радев днес. На нея присъстваха комисар Денчо Чомаков - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и негови колеги, главният архитект Виктор Дойчинов и експерти в Общината, както и представители на проектантската фирма, извършила проучването. Направено е разпределението на пожарната и е уточнена функционалната организация на терена след съгласуване с ръководството на пожарната.

На срещата стана ясно, че следващите стъпки са изготвяне на подробен устройствен план, актуване на имота, отстъпване право на строеж и идеен проект. Община Сливен ще поеме изработването на идейния проект. Изграждането на обекта и финансирането на строителството ще бъде ангажимент на МВР.

“Когато се реализира идеята, ще бъде решен един сериозен и дългогодишен проблем на пожарната в Сливен. В момента сградата няма достатъчен капацитет. Намира се на много малък терен и на неудобна за излизане на пожарните коли улица. Тя е тясна и се налага спиране на движението, за да излязат автомобилите”, каза кметът Стефан Радев.

Новата пожарна ще бъде построена на терен до новата улица, която преминава между военните казарми, зад паметника на Шести артилерийски полк. Теренът се предоставя от Община Сливен, с приблизителна площ около 10 декара.

Photos

Обсъдиха предпроектното проучване за новата пожарна в Сливен Обсъдиха предпроектното проучване за новата пожарна в Сливен Обсъдиха предпроектното проучване за новата пожарна в Сливен