Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.08.2024 г.

30 август 2024 10:31, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 дни, брой четения: 170
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 29.08.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 30.08.2024 Г.

 

Котел: Иззети озвучителни уредби и установени нарушения при специализирана операция на полицията в село Градец. Акцията е проведена на 28 и 29 август с цел осигуряване на обществения ред и противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността по времена традиционния празник Успение Богородица, който в село Градец се отбелязва по стар стил. Служители на РУ-Котел, участък „Градец“ и сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен са осъществили непрекъснат денонощен контрол в селото. Проверени са 76 лица и 43 превозни средства. Посетени са 19 сигнала за нарушаване на обществения ред. Иззети са 3 озвучителни уредби и са съставени 3 акта за нарушаване на тишината. Съставени са 7 протокола за предупреждение и разпореждане по ЗМВР. Не са допуснати груби нарушения на обществения ред и инциденти.

 

Нова Загора: 41-годишен мъж от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Опел Вектра“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 29 август, около 14,50 часа, в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

__________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 72 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 27 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 10 протокола за предупреждение.

 

Направени са 44 проби за употреба на алкохол и 2 за наркотици.