Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен дари средства за подпомагане на дейността на Планинската спасителна служба към БЧК

30 август 2024 10:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 дни, брой четения: 155
Сините камъни

За последните две години общинската управа в Сливен дари общо 10 000 лева на Планинската спасителна служба към БЧК в града.

Средствата са вложени за подобряване на условията в Поста на службата на Карандила, където спасители дават дежурство в събота и неделя. Закупени са и части за джипа с висока проходимост, който спасителите използват.

Членовете на отряда имат ангажимент за оказване на помощ на бедстващи в един доста голям район в Източна Стара планина - от Чумерна до Емине. Дейността им е изцяло на доброволен принцип. Те са минали през съответна подготовка за тази дейност. Спасителите имат различни професии. Това, което ги обединява да отделят време и сили е любовта им към природата, планината и най-вече грижата за туристите. Тези хора понякога претърпяват различни инциденти и се нуждаят от квалифицирана помощ, най-често при трудни теренни условия и усложнена метеорологична обстановка.

Планинската спасителна служба в Сливен е създадена преди 62 години. За това време през отряда са преминали десетки доброволци. Понастоящем активно в тази дейност са ангажирани 12 спасители.