Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски проведе консултации за РИК

31 август 2024 12:19, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 14 часа, брой четения: 42
Консултации-РИК

Консултации за сформиране на състава на Районна избирателна комисия (РИК) за изборите за Народно събрание на 27 октомври се проведоха днес в Областна администрация Сливен. Те бяха ръководени от областния управител Чавдар Божурски.

Участие взеха представители на всички парламентарно представени партии и коалиции. Главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов и техническият екип провериха документите на упълномощените лица, които бяха допуснати до консултациите.

Чавдар Божурски информира участниците, че съгласно решение на Централната избирателна комисия броят на членовете на РИК е 13, разпределени в съотношение: Коалиция „ГЕРБ – СДС“ - 4 членове, Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ и Политическа партия „Възраждане“ - по 3 членове, Политическа партия „Движение за права и свободи“, Коалиция „БСП за България“ и Политическа партия „Има такъв народ“ – по 1 член.

Бяха направени две предложения за председател – Росица Тодорова от името на ГЕРБ, и Елизабет Кендерян от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Представителите на партиите и коалициите се обединиха около идеята РИК да има четирима заместник-председатели. Издигнати бяха три кандидатури за заместник-председатели. От ДПС предложиха Севда Юмерова, от „БСП за България“ – Мария Чомпова, а от ИТН – Ирина Янкова. Две бяха и номинациите за секретар на РИК – Сребрина Ганушева от „Възраждане“ и Станимир Влахов от ДПС.

Предвид невъзможността да бъде постигнато съгласие между партиите и коалициите за състава на РИК, областният управител Чавдар Божурски уведоми участниците, че ще изпрати документите за проведените консултации до Централната избирателна комисия.

Снимки

Консултации-РИК2