» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 31.08.2024 г., събота

31 August 2024 15:55, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 13 hours ago, number of readings: 340
Сливен

За поредна година вицепрезидентът Илияна Йотова присъства на Националния събор на каракачаните в България, който се провежда в местността „Карандила“ над Сливен.

Днес в сградата на Областната администрация в Сливен се състояха консултации относно формирането на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите избори за Народно събрание на 27 октомври.

В Сливен не бе постигнато съгласие между партиите и коалициите за състава на Районната избирателна комисия.

Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Иван Селимински" в Сливен обявява конкурс за лекари специализанти, медицински сестри и акушерки от професионално направление "Здравни грижи".

За последните две години общинската управа в Сливен е дарила общо 10 000 лева на Планинската спасителна служба към БЧК в града, които са вложени за подобряване на условията в Поста на службата на Карандила.

По предварителни данни на Националния статистически институт броя на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Сливен към края на юни 2024 г. се увеличава с 0.1 хил., или с 0.2%, спрямо края на март 2024 г., като достигат 37.4 хиляди.

Автомобилният парк на ОДМВР-Сливен се увеличи с 5 автомобила – те са предназначени за нуждите на Пътна полиция и са част от общо 462 моторни превозни средства, които ще получи МВР, осигурени по обществена поръчка със средства от фонд „Безопасност на движението по пътищата“.