Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тазгодишното издание на Фестивала на стоте войводи в Сливен ще се състои на 13 и 14 септември

09 септември 2024 15:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 345
Тазгодишното издание на Фестивала на стоте войводи в Сливен ще се състои на 13 и 14 септември

Тазгодишното издание на Фестивала на стоте войводи в Сливен ще се състои на 13 и 14 септември, съобщиха организаторите от Община Сливен.

 

И през двата фестивални дни местни производители ще представят своя продукция в Градската градина, където посетителите могат да опитат техните специалитети и напитки.

 

В програмата са включени и много концерти. На 13 септември трио VIVA ще изпълнят песни от новия си албум Supernova. В същия ден се очаква и специално участие на рапъра FYRE.

Финалът на вечерта е за група “Тангра”, която ще изпълни на сцената най-големите си хитове. На Кръстовден фестивалът предлага фолклорна програма. Освен самодейните състави от Сливен и региона, ще има танцово-музикален спектакъл "Майсторите на танца" с участието на певицата Славка Калчева.

 

Фестивалът е идеен наследник на Сливенския панаир от 1876 година, където своите стоки са представяли търговци от цялата страна и чужбина. Целта на организаторите му е да възстанови традициите и да демонстрира на постиженията на местните производители в днешно време. Първото му издание бе през 2015 година.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА