Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен възстанови неизползван корпус на детската градина в Кермен

10 септември 2024 14:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 322
Remont

Неизползваният от няколко години източен корпус на Детска градина „Здравец“ в град Кермен бе ремонтиран за експлоатация. За това информираха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Дейностите са част от заложените от Общината ремонти на детски градини и прилежащата им инфраструктура.

Строително-монтажните работи на двуетажния обект обхванаха подмяна и обръщане на фасадна дограма, възстановяване на мазилката по фасадата, укрепване на пропаднала настилка на терасата на първия етаж. Дейностите включваха още полагане на нова настилка и мазилка по терасите на двата етажа. Стълбищата също бяха ремонтирани.

Дейностите са изпълнени в срока, предвиден в договора.

Целодневната детска градина е открита през 1952 г. и е носила името „Стефка Чамурова”. Помещавала се е на втория етаж в кметството. От 1992 г., след решение на Общински съвет-Сливен, се преименува на „Здравец”.

Днес тя е детска градина, която разполага с добра материална база – съвременно обзаведени занимални-спални, мултимедийни проектори, компютри и интернет, здравен кабинет, физкултурен салон, кухненски блок.

 

 

 

Снимки

Remont_predyRemont_predy