» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен възстанови неизползван корпус на детската градина в Кермен

10 September 2024 14:09, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 1 month ago, number of readings: 324
Remont

Неизползваният от няколко години източен корпус на Детска градина „Здравец“ в град Кермен бе ремонтиран за експлоатация. За това информираха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Дейностите са част от заложените от Общината ремонти на детски градини и прилежащата им инфраструктура.

Строително-монтажните работи на двуетажния обект обхванаха подмяна и обръщане на фасадна дограма, възстановяване на мазилката по фасадата, укрепване на пропаднала настилка на терасата на първия етаж. Дейностите включваха още полагане на нова настилка и мазилка по терасите на двата етажа. Стълбищата също бяха ремонтирани.

Дейностите са изпълнени в срока, предвиден в договора.

Целодневната детска градина е открита през 1952 г. и е носила името „Стефка Чамурова”. Помещавала се е на втория етаж в кметството. От 1992 г., след решение на Общински съвет-Сливен, се преименува на „Здравец”.

Днес тя е детска градина, която разполага с добра материална база – съвременно обзаведени занимални-спални, мултимедийни проектори, компютри и интернет, здравен кабинет, физкултурен салон, кухненски блок.

 

 

 

Photos

Remont_predyRemont_predy