Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава събирането на номинации за наградите „Д-р Иван Селимински”, „Добри Чинтулов” и „Милосърдие”

11 септември 2024 08:30, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 216
награди

Община Сливен продължава събирането на номинации за наградите „Д-р Иван Селимински”, „Добри Чинтулов” и „Милосърдие” за 2024 година.

За наградите „Д-р Иван Селимински” и „Добри Чинтулов“ предложенията се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети, съставени от минимум 20 човека. Всяка организация има право само на едно предложение. Предложенията за „Милосърдие“ се правят от лечебни и социални заведения, неправителствени организации, общински съветници или инициативни комитети, съставени от минимум 20 човека. Всяка организация има право само на едно предложение.

Наградата „Д-р Иван Селимински“ се присъжда за принос и постижения в опазването на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край, в историческо-краеведческата дейност и в публицистиката. „Добри Чинтулов“ се връчва за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура. Наградата „Милосърдие” се присъжда за активна обществено-полезна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, хуманни дейност, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен.

И за трите отличия не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани наградите, както и на членове на обществената комисия за избор на носител. Призовете не се присъждат посмъртно.

Наградите са индивидуални и се обявяват на церемония за празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Предложения се приемат в срок до 30 септември, включително, в деловодството на Община Сливен - всеки делничен ден от 8 до 12 и от 13 до 17 часа.

Допълнителна информация може да бъде получена от Дора Чанева – гл. експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”. Телефон за връзка - 0879 599053, e-mail: dorakumanova@abv.bg.

Снимки

наградинагради