Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи кампанията на Сливенска митрополия за подпомагане на първокласници от социално-слаби семейства

13 септември 2024 16:28, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди около 1 месец, брой четения: 1522
Приключи кампанията на Сливенска митрополия за подпомагане на първокласници от социално-слаби семейства

С благословението на Сливенския митрополит Арсений Културно-просветният отдел към Сливенска митрополия проведе кампания за подпомагане на първокласници от социално-слаби семейства. Съвместно с Регионалното управление на образованието в Сливен (РУО-Сливен) и на директорите на учебните заведения, митрополит Арсений подари на 93 деца ученически раници и всички необходими пособия за един първокласник.

Кампанията продължи три дни и с нея се поставя началото на едно добро сътрудничество между Сливенската митрополия и образователните институции в епархията.

В кампанията активно се включиха свещеници, сътрудници на митрополията, доброволци и учители. Сред доброволците имаше и деца, които активно помагат в енорийските дейности на своите храмове. Организирани от Димитър и Елена Златеви и Габриела Атанасова, те подредиха раниците с ученическите пособия.

В първия ден от кампанията митрополит Арсений поздрави учениците за началото на учебната година, част от първокласниците с класните ръководители получиха лично от владиката раниците със стартовия комплект пособия. Към комплекта за първи клас митрополитът подари на всяко дете детско Евангелие и учебник по Религия за първи клас.

През последните два дни от кампанията раниците с ученически пособия бяха разнесени по училищата от иконом Йоан Петров – епархийски духовен надзорник, г-н Иван Млечков – секретар, и г-жа Ани Вълева – сътрудник на Сливенска митрополия.

Положителното отношение на учителите, родителите и децата, с което сътрудниците на Сливенска митрополия бяха посрещнати в училищата в тази кампания, показва, че Църквата има и ще има своето място и занапред в грижата за най-малките, в примера на взаимната помощ и любов към другия.

Снимки

Приключи кампанията на Сливенска митрополия за подпомагане на първокласници от социално-слаби семействаПриключи кампанията на Сливенска митрополия за подпомагане на първокласници от социално-слаби семействаПриключи кампанията на Сливенска митрополия за подпомагане на първокласници от социално-слаби семейства