Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: В Сливен има с какво да се гордеем и да се радваме, че сме от тук

14 септември 2024 00:36, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 370
Стефан Радев: В Сливен има с какво да се гордеем и да се радваме, че сме от тук

Кметът Стефан Радев откри Фестивала на 100-те войводи, който се провежда в Сливен за девети път.

"Вече толкова години организираме Фестивала на 100-те войводи, за да покажем, че в нашия град има едни от най-добрите храни в България. Има с какво да се гордеем, с какво да се радваме затова, че сме от Сливен", каза той в обръщението си към присъстващите жители и гости на града.

20 местни фирми представят своята продукция на специално изградените шатри.

Кметът подчерта, че Сливен е първият индустриален град, град на предприемачи, на хора, които са създали това, което всички днес имаме. Със своите ръце, със своите умове, със своето предприемачество.

"Искам да виждам Сливен такъв, какъвто е бил в годините - град на работещи хора, на предприемчиви хора, на хора, които градят своя живот и този на своите деца.

Когато работим здраво, трябва и да се веселим здраво. Затова за поредна година Община Сливен подарява на всички вас тази богата програма на Фестивала на 100-те войводи", допълни кметът.

Първата фестивална вечер по традиция е посветена на рок и поп музиката. Програмата започна с младите певци от вокалните школи "Ритъм" и "Усмивка", ученическите групи "Монолог" и "WindZane", следвани от трио "Вива". Почитателите на Fyre пяха с него и го извикаха на бис. Три пъти бис от публиката имаше за легендите от "Тангра", които изпяха вечните хитове "Нашият град", "Богатство", "Любовта, без която не можем" и др.

Атракция за посетителите на фестивала е монтираната платформа за 360-градусови видео селфита, към която освен младите, интерес проявяват и по-възрастните гости.

В събота фестивалът продължава с фолклорни изпълнения, но преди това, в 11 часа кукленият театър ще представи "Вълшебно пътешествие" за най-малките. Вечерта от 17 часа е фолклорната програма с участието на самодейци от сливенски регион, след което ще видим танцово-музикалния спектакъл "Майсторите на танца". Вечерта ще завърши с песните на обичаната от сливенската публика Славка Калчева. Тя ще излезе на сцената в 21 часа.

Снимки

Стефан Радев: В Сливен има с какво да се гордеем и да се радваме, че сме от тукСтефан Радев: В Сливен има с какво да се гордеем и да се радваме, че сме от тукСтефан Радев: В Сливен има с какво да се гордеем и да се радваме, че сме от тукСтефан Радев: В Сливен има с какво да се гордеем и да се радваме, че сме от тукСтефан Радев: В Сливен има с какво да се гордеем и да се радваме, че сме от тукСтефан Радев: В Сливен има с какво да се гордеем и да се радваме, че сме от тук