Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.09.2024 г.

16 септември 2024 09:45, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 303
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 13.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 16.09.2024 Г.

 

Сливен: 20 акта по Закона за закрила на детето, 4 иззети тротинетки за управление на по главната улица на град Сливен и други нарушения при операция на полицията в Сливен. Акцията е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Проведена за времето от 19,00 часа на 14 септември до 03,00 часа на 15 септември с цел опазване на обществения ред, безопасността на децата през летния сезон, противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества от маловръстни лица, безопасността на движението по пътищата, проверки на питейни и увеселителни заведения и игрални зали.

Установени са 20 непълнолетни на обществени места след 22,00 часа без възрастен придружител. На родителите са съставени протоколи актове по Закона за закрила на детето. Установени са четирима да управляват индивидуални електрически превозни средства по пешеходната зона на град Сливен. Превозните средства са иззети, съставни са актове оп Наредбата за обществения ред на Община Сливен.

Проверени са 11 питейни заведения и 5 игрални зали. Съставени са 11 протокола за предупреждение. Посетени са 18 сигнала от тел. 112 и граждани в дежурната част на РУ-Сливен. Установени са 60 нарушения на Закона за движение по пътищата- съставени са 23 акта и 13 фиша.

 

Притежание и употреба на наркотични вещества са установили полицейски служители при операция по линия „Наркотици“. Акцията се провежда от 9 септември на територията на ОДМВР-Сливен с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества, като и контрол в района на учебни заведения.

В хода на операцията на 13 септември е извършена проверка на 24-годишен мъж в град Сливен. В него е намерено и иззето пакетче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 септември при проверка в дома на 27-годишен мъж в сливенския квартал „Надежда“ полицейските служители са намерили и иззели пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което е реагирало положително при теста за наркотици. Мъжът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 септември в град Сливен е извършена проверка на 28-годишен мъж и жена на 24 години. Иззето е бяло кристалообразно вещество, което е реагирало положително при теста за наркотици. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията в град Сливен е установен 37-годишен мъж, водач на лек автомобил „Мерцедес“, който управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 14 септември на ул. „Елисавето Багряна“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. Водачът е задържан. По случая е образувано бързо производство.

 

33-годишен водач на лек автомобил „Кадилак“ е хванат да управлява след употреба на алкохол. Проверката е извършена в град Сливен на 13 септември при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

 

29-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Сливен за домашно насилие. Сигналът е получен на 14 септември. Задържаният е нанесъл побой на жената, с която живее на семейни начала в сливенския квартал „Надежда“. Жената е настанена за лечение м болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

В дните от 13 до 16 септември екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия. Оказана е техническа помощ при 5 от сигналите. Един сигнал се е оказал недействителен. Своевременно са ликвидирано пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН-Сливен /3/ и Нова Загора /1/.