Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев бе гост на откриването на новата учебна година в Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“

16 септември 2024 13:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 303
Nova uchebna godina

Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“ в Сливен днес посрещна учениците си за първия учебен ден. Дворът на помощното училище се изпълни с деца, родители и преподаватели, които споделиха емоциите и доброто настроение на празничния ден.

Гост на откриването бе кметът Стефан Радев, който приветства всички. Той заяви, че за всеки ученик, учител и родител, този ден е специален и значим и колкото и години да минат, той винаги напомня колко е особен, скъп и неповторим.

„Използвам случая да изкажа признателност и благодарност към целия екип на Центъра, за усилията, които полагат, за да създадат една комфортна и сигурна среда за нашите ученици. Благодаря ви за енергията, за търпението и всеотдайността, с които подхождате в нелеката си, но толкова благородна професия и целия комплекс от дейности, с които се занимавате! Всяко едно дете, всеки ученик са важни за нас и ние вярваме във вас! Ще направим всичко, което е по силите ни, децата да се радват на приветлива и комфортна среда за израстване, обучение и развитие“, заяви още градоначалникът. Той пожела на всички здрава, успешна и ползотворна учебна година.

Учениците, техните родители, всички педагози и социални експерти, поздрави и директорът на Центъра Янка Гунчева. Тя им пожела незабравими дни, успешно обучение, вяра и подкрепа, с които ще вървят заедно по пътя на просветата.

„Всеки един от нас, отдавайки себе си на децата с любов и професионализъм, поставя основите и гради общото ни бъдеще. Нека любовта на учениците, бъде най-ценното признание за отговорния ни труд!, заяви още Гунчева. Тя благодари и на родителите за доверието през годините.

Отец Серафим от Катедрален храм „Свети Димитър“ в Сливен отслужи водосвет по случай новата учебна година.

Общо 76 деца се обучават в Центъра. Тази година първокласниците са 6.

Помощното училище е основано през 1964 година. По препоръка на Министерство на образованието и науката, през учебната 1969/1970 г., на педагогически съвет се приема предложението за утвърждаване на патрон на училището – д-р Власаки Шуманов – човекът с изключителни заслуги за създаването на помощните училища у нас. През 1984 г. училището е определено за първенец сред сродните училища в страната и е наградено с орден.

През 2017 г., със заповед на Министъра на образованието, се преобразува в Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“.

Днес Центърът обединява в дейността си ученици, родители, учители, терапевти и служители, посветени на пълноценното сътрудничество. Дейността на екипа от педагози, психолози, логопеди, арт-терапевти и други експерти от социалната сфера, поставят детето в центъра на всяка мисъл, дело и слово.

 

Снимки

Nova uchebna godinaNova uchebna godinaNova uchebna godinaNova uchebna godinaNova uchebna godinaNova uchebna godinaNova uchebna godinaNova uchebna godina