Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

55 първокурсници пристъпиха прага на сливенския филиал на Медицински университет-Варна

16 септември 2024 14:36, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 299
Филиал - МУ Варна

За единадесета поредна година сливенският филиал на Медицински университет-Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“ отвори врати за своите студенти. Официалното откриване на академичната година събра в двора на факултета местната власт, представители на болнични и здравни заведения в града, преподаватели, студенти. Попътен вятър и много успехи пожела на всички кметът Стефан Радев.

„Поздравявам ви за избора, който сте направили – да се посветите на тези толкова хуманни, макар и трудни професии, в същото време много конвертируеми, търсени и признати по целия свят. Поздравявам и всички преподаватели за енергията и страстта, които влагат, за да ви предадат най-доброто от медицинската професия. Радвам се, че Сливен е дом на филиал на един от най-престижните университети в България. И ще бъда истински щастлив, ако видя повечето от вас реализирани тук в Сливен. Пожелавам много здрава и успешна година! На добър час!“, каза в приветствието си кметът Радев.

Директорът на филиала проф. д-р на науките Иван Александров също отправи пожелание за здраве и успех през новата академична година и посочи, че преподавателите не просто ще обучават студенти, а бъдещи членове на своите екипи. Той отправи поздравление и от името на Ректора на университета проф. д-р Димитър Райков.

„Обучението в Медицинския университет е специално време в живота ви. Затова е важно да запомните, че тук имате отлична възможност да научите всичко, което ви е необходимо, за да станете най-добрите лекари, фармацевти, здравни специалисти. На ваше разположение са модерните университетски бази и ресурси, както и нашите преподаватели с дългогодишен академичен и клиничен опит. Доверете им се, търсете ги, изисквайте от тях, споделяйте смело идеите си“, пише в поздравлението си проф. д-р Райков.

Церемонията продължи с полагане на клетва на първокурсника. Тази година за първи път прага на филиала преминаха 55 студенти. 32 ще се обучават в специалността „Медицинска сестра“, 20 – в специалността „Акушерка“. Към момента броят на студентите от втори до четвърти курс е 123.

Сред гостите, уважили събитието, бяха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, на МБАЛ „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков, на ДКЦ-1 д-р Атанас Грунов и други представители на медицинската общност в града.

Филиалът в Сливен беше създаден с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 г. През същата година той отвори врати за първите студенти. От разкриването му досега Община Сливен оказва съдействие и подкрепа на учебното заведение, в рамките на правомощията и възможностите си.

Снимки

Филиал - МУ ВарнаФилиал - МУ ВарнаФилиал - МУ ВарнаФилиал - МУ ВарнаФилиал - МУ ВарнаФилиал - МУ Варна