Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първият звънец удари за над 1600 ученици в община Котел

17 септември 2024 08:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 260
Първият звънец удари за над 1600 ученици в община Котел

На 16 септември в община Котел новата учебна 2024/2025 година започна за 1672 ученици. Те ще се обучават в училища на общинско и държавно финансиране. 1392 от тях влязоха в класните стаи в деветте общински училища, а 134 прекрачиха училищния праг като първокласници. 280 са учениците на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, като тази година най-малките възпитаници на държавното училище са 15 деца, записани в първи клас.

 

2024/2025 учебна година бе открита тържествено с националния химн и с първия учебен звънец.

 

Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до всички директори на училища, детски градини, учители, ученици, деца и родители. В него, той посочва, че първият учебен ден е скъп за всеки, който е учил, учи и преподава. За учителите това е щастлив момент, в който отново да разкрият прекрасния свят на знанието пред децата. За учениците е начало на сериозна работа, среща с приятели, успех и нови открития, а за първокласниците, заедно с първия звънец, този ден разтваря вратите на един нов, голям свят, пълен с интересни открития и ярки впечатления.

 

„Скъпи ученици, пожелавам ви упоритост, отличен успех, креативност и успешна работа през учебната година! Убеден съм, че вие сте способни да преодолеете всички трудности, да станете наистина образовани хора и да дадете своя принос за развитието на нашата община и страна. Уважаеми учителите и родителите, пожелавам ви успех, мъдрост и търпение. Нека знанията и уменията, придобити от вашите ученици и деца, през новата учебна година, да обогатят новото поколение жители на община Котел.“ – се казва в поздрава на кмета.

 

На 16 септември в община Котел врати отвориха и 6 детски градини, които ще бъдат посещавани от 309 деца.

Община Котел

Снимки

Първият звънец удари за над 1600 ученици в община КотелПървият звънец удари за над 1600 ученици в община КотелПървият звънец удари за над 1600 ученици в община Котел