Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен

17 септември 2024 14:35, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди около 1 месец, брой четения: 223
Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен

В старинния сливенски храм, посветен на Божията Премъдрост „Св. София“, по традиция в деня на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София се отслужва архиерейска св. Литургия, която възглави Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений в съслужение с архим. Димитрий, протосингел на Св. митрополия, духовните надзорници ик. Йоан Петров и ик. Панайот Сотиров, председателя на храма ст. ик. Денко Цветков и храмовото духовенство - прот. Димитър Пенков и свещ. Петър Петров.

В края на богослужението владиката се обърна със слово за празника, в коего говори за смисъла на изповедническия подвиг на вярата, за примера на светите мъченици в търпението, послушанието на Божията воля и изпълнението на Божия закон и заповеди.

Снимки

Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен