» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен

17 September 2024 14:35, Kancelariya
Emission of: Bishopric Sliven 1 month ago, number of readings: 225
Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен

В старинния сливенски храм, посветен на Божията Премъдрост „Св. София“, по традиция в деня на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София се отслужва архиерейска св. Литургия, която възглави Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений в съслужение с архим. Димитрий, протосингел на Св. митрополия, духовните надзорници ик. Йоан Петров и ик. Панайот Сотиров, председателя на храма ст. ик. Денко Цветков и храмовото духовенство - прот. Димитър Пенков и свещ. Петър Петров.

В края на богослужението владиката се обърна със слово за празника, в коего говори за смисъла на изповедническия подвиг на вярата, за примера на светите мъченици в търпението, послушанието на Божията воля и изпълнението на Божия закон и заповеди.

Photos

Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен Празник на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов в Сливен