Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.09.2024 г.

18 септември 2024 09:51, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 290
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 17.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.09.2024 Г.

 

Продължава специализираната операция по противодействие на наркоразпространението на територията на област Сливен. Акцията е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен и е в ход от 9 септември с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици и засилен контрол в района на учебните заведения.

На 18 септември са извършени процесуално-следствени действия на адрес в град Сливен. На място полицейските служители са намерили и иззели суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана, различни вещества, предмети и прекурсори, които се използват за производство на синтетичен наркотик. Задържане е криминално проявен мъж от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 23,40 часа на 17 септември екип на РУ-Нова Загора е спрял за проверка товарен автомобил „Фолксваген Амарок“, управляван от мъж на 23 години от град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

На 17 септември в 07.30 часа от тел.112 е получено съобщение за пътно произшествие в района на кръстовище с булевардите "Хаджи Димитър" и "Христо Ботев". Лек автомобил „Ситроен“, управляван от жена на 35 години е ударила пешеходец-мъж на 75 години. Той е получил фрактура на крака, без опасност за живота. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 130 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 38 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 6 протокола за предупреждение.

 

Направени са 69 проби за употреба на алкохол и 6 за наркотици.

 

Регистрирани са 3 пътни произшествия - 2 без пострадали на територията на РУ-Сливен, за които е взето е отношение по Закона за движение по пътищата, 1 с пострадал пешеходец в град Сливен, за което и образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

През изминалото денонощие не са получени сигнали за произшествия по линия на ПБЗН на територията на област Сливен.