Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски откри традиционната работна среща с директори на училища

18 септември 2024 10:57, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 246
Божурски-директори0924

Областният управител Чавдар Божурски откри традиционната работна среща с директори на училища, организирана от Регионално управление на образованието - Сливен, в началото на всяка учебна година. На нея беше обсъдена организацията на дейностите в системата на училищното образование в област Сливен през учебната 2024/25 година.

Чавдар Божурски се обърна с приветствие към присъстващите. „Използвам повода да Ви поздравя по случай началото на новата учебна година и да Ви пожелая много здраве и лични и професионални успехи! Предизвикателствата пред всички нас са известни. Акцентирам с особено внимание върху Постановление №100 на Министерски съвет от 2018 г. за механизма за обхват на децата в предучилищна и училищна възраст.

Очаквам проблемите, свързани с учебната част, да бъдат решавани от Вас своевременно. За останалото, както и досега, можете да разчитате на подкрепата на областния управител и на останалите държавни структури. Пожелавам високи резултати на учениците в края на учебната година, което ще е доказателство за добре свършената от всички нас работа!“ – каза областният управител.

Кристиана Станкова, началник на РУО-Сливен, потвърди, че дейностите по механизма за обхват остават основен приоритет. Тя благодари на Чавдар Божурски за съвместната работа и подчерта, че в негово лице имат надежден, стабилен и активен партньор.

В работната среща с директорите на училища участваха още представители на Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Сливен.

Снимки

Божурски-директори0924-2