» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Чавдар Божурски откри традиционната работна среща с директори на училища

18 September 2024 10:57, Miroslav Mitev
Emission of: District Sliven 1 month ago, number of readings: 247
Божурски-директори0924

Областният управител Чавдар Божурски откри традиционната работна среща с директори на училища, организирана от Регионално управление на образованието - Сливен, в началото на всяка учебна година. На нея беше обсъдена организацията на дейностите в системата на училищното образование в област Сливен през учебната 2024/25 година.

Чавдар Божурски се обърна с приветствие към присъстващите. „Използвам повода да Ви поздравя по случай началото на новата учебна година и да Ви пожелая много здраве и лични и професионални успехи! Предизвикателствата пред всички нас са известни. Акцентирам с особено внимание върху Постановление №100 на Министерски съвет от 2018 г. за механизма за обхват на децата в предучилищна и училищна възраст.

Очаквам проблемите, свързани с учебната част, да бъдат решавани от Вас своевременно. За останалото, както и досега, можете да разчитате на подкрепата на областния управител и на останалите държавни структури. Пожелавам високи резултати на учениците в края на учебната година, което ще е доказателство за добре свършената от всички нас работа!“ – каза областният управител.

Кристиана Станкова, началник на РУО-Сливен, потвърди, че дейностите по механизма за обхват остават основен приоритет. Тя благодари на Чавдар Божурски за съвместната работа и подчерта, че в негово лице имат надежден, стабилен и активен партньор.

В работната среща с директорите на училища участваха още представители на Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Сливен.

Photos

Божурски-директори0924-2