Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сектор „Пътна полиция” в Сливен с 24-часов контрол по пътищата

18 септември 2024 15:11, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 279
Сектор „Пътна полиция” в Сливен с 24-часов контрол по пътищата

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя и се отбелязва в цялата страна. Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. Всички средства за контрол на скоростните режими са в експлоатация, проверява се за употреба на алкохол и наркотици.

Днес от 10,00 до 12,00 часа се проведе широкообхватен контрол с партньорите на сектор „Пътна полиция”-Сливен в усилията им за подобряване на безопасността - Български червен кръст и Регионална здравна инспекция.

Целта на 24-часовия контрол е да се популяризира идеята за нула загинали при пътно-транспортни произшествия поне за един ден.

В днешната акция водачите бяха проверяване за употреба на алкохол, редовни документи и за невръчени и неплатени фишове. Новите автомобили на пътна полиция разполагат с пос терминали, което улеснява водачите при заплащане на глобите. На място при проверката могат да бъдат връчени ел. фишове и фишове да други нарушения на ЗДвП, същите могат да бъдат заплатени с банкова карта, като плащането се отразява незабавно в системата. При днешния широкообхватен контрол не бяха установени сериозни нарушения. Доброволци от БЧК раздаваха на водачите брошури с важни за безопасността на пътя съвет. От РЗИ отново обърнаха внимание на вредата от алкохола и опасните странични ефекти от неговата употреба. Специално изработени материали бяха раздадени на водачите. Най-дисциплинираните получиха специални подаръци.

Засиленият контрол продължава и в момента като се следи за спазване на скоростните режими, използване на обезопасителни системи за водачи, пътници и деца, както и за правилното поведение на пешеходците.

Снимки

Сектор „Пътна полиция” в Сливен с 24-часов контрол по пътищата Сектор „Пътна полиция” в Сливен с 24-часов контрол по пътищата Сектор „Пътна полиция” в Сливен с 24-часов контрол по пътищата