» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.09.2024 г.

19 September 2024 10:36, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 337
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 18.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 19.09.2024 Г.

 

Специализирана операция по противодействие на нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от европейски фондове, е проведена на територията на ОДМВР-Сливен. Проверяване са животновъдни обекти на територията на областта. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- ОДМВР-Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при ДФЗ-София.

В два обекта са установени нарушения. В обект за отглеждане на овце на територията на РУ-Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък на територията на РУ-Нова Загора. Проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Работата по случаите продължава. Образувани са досъдебни производства.

 

Управление след употреба на наркотици, високи скорости и други нарушения по време на 24-часовия контрол вчера в Сливенско. На 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по ЗДвП и недопускане на тежки пътни произшествия. На територията на ОДМВР-Сливен са извършени проверки на 191 моторни превозни средства и 231 лица.

Установени са двама водачи на МПС, които управляват след употреба на наркотични вещества. При проверка на лек автомобил е установен пътник, който държи в себе си пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Двама водачи са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици. Образувани са досъдебни производства.

На бул. „Банско шосе“ в град Сливен камерата за контрол на скоростта е заснела две драстични нарушения. Скорости от 115 км. ч. и 133 км. ч. при ограничение 50 км. ч.. Глобата, предвидена в ЗДвП, е 800 лева и 3 месеца лишаване от управление за 115 км. ч. и 950 лева и 3 месеца лишаване за скорост 133 км. ч..

4 автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности. 1 тунингован автомобил е спря от движение /модифициран за повишаване общата мощност/.

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, съставени са 44 акта и 94 фиша. За нарушения на скоростните режими са издадени 61 ел. фиша. Връчени са 12 ел. фиша на стойност 1350 лева.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РСПБЗН –Сливен е оказал техническа помощ при инцидент с опасни вещества. Сигналът е получен на 18.09.2024 г. в 11,32 часа. На ул. „Сава Филаретов“ при ремонтни дейности е спукана тръба на газификация. Пожарникарите са обезопасили местопроизшествието и са останали на дежурство до отстраняване на аварията.

При инцидента няма пострадали.