Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Твърдица подготвя кандидатстване с проект „Изграждане и оборудване на нови социални услуги за резидентна...

20 септември 2024 08:45, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 276
проект „Изграждане и оборудване на нови социални услуги за резидентна грижа и специализирана социална услуга за лица с увреждания в Община Твърдица”

Община Твърдица подготвя кандидатстване с проект „Изграждане и оборудване на нови социални услуги за резидентна грижа и специализирана социална услуга за лица с увреждания в Община Твърдица” по Национален план за възстановяване и устойчивост.

Във връзка със закриването на част от домовете за лица с увреждания в България, за Община Твърдица е предвидено изграждането на четири броя Резидентна грижа за пълнолетни лица с психични разтройства (РГПЛПР) и изграждане на Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства (ЦСПЛУТС).

Капацитетът на резидентните услуги е по 15 потребители всяка или за общо 60 потребители. Четирите резидентни услуги, в които възрастните лица с увреждания ще бъдат настанени и ще живеят, ще бъдат разположени в имот в местност Метанит близост до съществуващия ДПЛУИ и ДПЛПР.

В момента усърдно се работи по изготвянето на проекта.

Центърът за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства ще се помещава в самостоятелна, новопроектирана, едноетажна сграда в имота на клуба на инвалида.

Максималната обща стойност, отпусната за изпълнение на проекта, е 6 519 360 лева, той трябва да бъде подаден от Община Твърдица до 30 октомври тази година.

Община Твърдица

Снимки

проект „Изграждане и оборудване на нови социални услуги за резидентна грижа и специализирана социална услуга за лица с увреждания в Община Твърдица”проект „Изграждане и оборудване на нови социални услуги за резидентна грижа и специализирана социална услуга за лица с увреждания в Община Твърдица”проект „Изграждане и оборудване на нови социални услуги за резидентна грижа и специализирана социална услуга за лица с увреждания в Община Твърдица”