Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на откриването на учебната година във „Факултет и Колеж-Сливен“

24 септември 2024 11:01, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 седмици, брой четения: 185
Божурски-ТУ24

Областният управител Чавдар Божурски днес бе гост на откриването на академичната година във „Факултет и Колеж-Сливен“ към Технически университет – София. Той връчи поздравителен адрес на ръководството на учебното заведение.

В него се казва: „Уважаеми преподаватели, насърчавайте своите студенти да са инициативни и изобретателни. Научете ги да бъдат прецизни и отговорни в работата си. Предайте им както събраното с годините познание, така и най-новите технологии. И продължавайте самите Вие да се учите и усъвършенствате заедно с тях.

Скъпи студенти, възползвайте се пълноценно от времето си във Вашия университет. Бъдете упорити и не се отказвайте, когато не всичко се получава от първия път. Трупайте знания и умения, които ще ви помогнат да реализирате по най-добрия начин своя потенциал.“

Сред гостите на откриването на учебната година бяха още Сливенският митрополит Арсений, кметът на общината Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът Пепа Чиликова, началникът на Регионално управление на образованието Кристиана Станкова.

Над 1200 са студентите във „Факултет и Колеж-Сливен“. Те се обучават от 74 преподаватели. Първокурсниците са 270.

Снимки

Божурски-ТУ24-2ТУ24