» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на откриването на учебната година във „Факултет и Колеж-Сливен“

24 September 2024 11:01, Miroslav Mitev
Emission of: District Sliven 1 month ago, number of readings: 196
Божурски-ТУ24

Областният управител Чавдар Божурски днес бе гост на откриването на академичната година във „Факултет и Колеж-Сливен“ към Технически университет – София. Той връчи поздравителен адрес на ръководството на учебното заведение.

В него се казва: „Уважаеми преподаватели, насърчавайте своите студенти да са инициативни и изобретателни. Научете ги да бъдат прецизни и отговорни в работата си. Предайте им както събраното с годините познание, така и най-новите технологии. И продължавайте самите Вие да се учите и усъвършенствате заедно с тях.

Скъпи студенти, възползвайте се пълноценно от времето си във Вашия университет. Бъдете упорити и не се отказвайте, когато не всичко се получава от първия път. Трупайте знания и умения, които ще ви помогнат да реализирате по най-добрия начин своя потенциал.“

Сред гостите на откриването на учебната година бяха още Сливенският митрополит Арсений, кметът на общината Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът Пепа Чиликова, началникът на Регионално управление на образованието Кристиана Станкова.

Над 1200 са студентите във „Факултет и Колеж-Сливен“. Те се обучават от 74 преподаватели. Първокурсниците са 270.

Photos

Божурски-ТУ24-2ТУ24