Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

До дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейности

24 септември 2024 14:21, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 293
До дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейности

До дни приключва асфалтирането на основния ремонт на общински път SLV 1003, отвеждащ към село Медвен. Общата дължина на отсечката, която се ремонтира е близо 5 км. (4,7 км.). Тя започва от кръстовището с Път II-48 (Ловен дом) до кръстовището с Път ІІІ-7006.

 

Строително-монтажните дейности по отсечката стартираха в началото на месец август т.г. С ускорени темпове фирмата изпълнител ДЗЗД „Пътища Котел“ извърши разчистване на дървесната и храстовата растителност и на земните и изкопни дейности. Изгради нова тръбно-канална мрежа и нови подземни удобства за доставчиците на оптични и електро услуги. След асфалтирането на последния еднокилометров участък на трасето, следва да се извърши полагане на хоризонтална маркировка, поставяне на мантинели и вертикална сигнализация.

 

Ремонтът на пътя Ловен дом – с. Медвен се реализира точно година след приключването на друг важен за Община Котел пътен инфраструктурен обект, този на път II – 48, започващ от кръстовището на пътя до входа на с. Жеравна.

 

С приключването на настоящите строително-монтажни дейности по път SLV 1003, ще се подобри значително технико-експлоатационното му състояние и ще се повиши безопасността и комфорта на пътуващите.

 

Община Котел е в проектна готовност за финансиране и за други свои пътища, тези към селата Нейково, Боринци и Стрелци.

Снимки

До дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейностиДо дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейностиДо дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейностиДо дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейности