» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

До дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейности

24 September 2024 14:21, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 weeks ago, number of readings: 292
До дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейности

До дни приключва асфалтирането на основния ремонт на общински път SLV 1003, отвеждащ към село Медвен. Общата дължина на отсечката, която се ремонтира е близо 5 км. (4,7 км.). Тя започва от кръстовището с Път II-48 (Ловен дом) до кръстовището с Път ІІІ-7006.

 

Строително-монтажните дейности по отсечката стартираха в началото на месец август т.г. С ускорени темпове фирмата изпълнител ДЗЗД „Пътища Котел“ извърши разчистване на дървесната и храстовата растителност и на земните и изкопни дейности. Изгради нова тръбно-канална мрежа и нови подземни удобства за доставчиците на оптични и електро услуги. След асфалтирането на последния еднокилометров участък на трасето, следва да се извърши полагане на хоризонтална маркировка, поставяне на мантинели и вертикална сигнализация.

 

Ремонтът на пътя Ловен дом – с. Медвен се реализира точно година след приключването на друг важен за Община Котел пътен инфраструктурен обект, този на път II – 48, започващ от кръстовището на пътя до входа на с. Жеравна.

 

С приключването на настоящите строително-монтажни дейности по път SLV 1003, ще се подобри значително технико-експлоатационното му състояние и ще се повиши безопасността и комфорта на пътуващите.

 

Община Котел е в проектна готовност за финансиране и за други свои пътища, тези към селата Нейково, Боринци и Стрелци.

Photos

До дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейностиДо дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейностиДо дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейностиДо дни приключва асфалтирането на път „Ловен дом“ – Медвен, следват довършителни дейности