» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.09.2024 г.

25 September 2024 11:18, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 weeks ago, number of readings: 282
ОДМВР-Сливен

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 24.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 25.09.2024 Г.

 

Сливен: Криминалисти от участък „Надежда“ са разкрили кражби от частни домове и офис по време на специализирана операция. На 24 септември е проведена операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, наркоразпространението, както и контрол по пътна безопасност.

Задържани са 3 извършители на кражби.

На 20 септември 23-годишен криминално проявен мъж е проникнал през незаключена врата в жилище в кв. „Надежда“ и е извършил кражба на пари и дебитна карта. Задържан е за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

В хода на операцията е установен и задържан 22-годишен криминално проявен мъж за кражба от частен имот в кв. „Надежда“. Откраднати са пари, златни накити и други вещи на обща стойност около 1400 лева. Образувано е досъдебно производство.

24-годишен криминално проявен мъж е задържан за кражба на камера за видеонаблюдение от офис на фирма в град Сливен, извършена на 11 септември. Нанесената щета е на стойност 400 лева. Работата по случая продължава.

 

Служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен са установили управление на МПС- мотопед, което не е регистрирано по надлежния ред. Проверката е извършена на 24 септември в град Кермен по време на специализирана операция. Превозното средство е управлявано от мъж на 39 години от същото населено място. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 74 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 28 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 6 протокола за предупреждение.

 

Направени са 51 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици.