» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Екип на РДПБЗН –Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие

25 September 2024 11:19, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 weeks ago, number of readings: 259
pixabay.com

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от РСПБЗН-Сливен /2/, РСПБЗН-Нова Загора /1/ и РСПБЗН-Твърдица /1/. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите.

Един сигнал се е оказал недействителен за пожар на тераса към апартамент на ул. „Антим І“ в град Сливен. Собственикът на апартамента е запалил барбекю на балкона, гражданин забелязва дима и подава сигнал.

 

 

На 24.09.2024 г. в 15,46 часа в РС ПБЗН – Сливен е постъпил сигнал за запален лек автомобил в сливенския кв. „Речица“. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пострадали няма. Най-вероятната причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията на автомобила. Пожарът се прехвърля към навес на съседен имот. Унищожени са лек автомобил, копривна конструкция 25 кв. м., бяла и черна техника, домашно имущество. Спасени са 2 сгради.

 

На 24.09.2024 г. в 17,17 часа в РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в овощна градина и сухи треви в село Самуилово. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пострадали няма. Спасени са 15 декара овощна градина /сини сливи/. Нанесената щета е в процес на установяване. Най-вероятната причина за пожара е изхвърлена незагасена цигара от преминаващ.