Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет в Нова Загора ще направи промени в Правилника за организацията и дейността на обществения посредник

26 септември 2024 09:44, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 230
Общинският съвет в Нова Загора ще направи промени в Правилника за организацията и дейността на обществения посредник

Общинският съвет в Нова Загора ще разгледа на днешната си сесия предложение за приемане на проект за изменение на Правилника за организацията и дейността на обществения посредник. Това съобщи за БТА председателят на Общински съвет - Нова Загора д-р Константин Тачев. Промените се налагат, защото някои от изискванията към бъдещия омбудсман в предишния правилник са невъзможни в сегашната ситуация, посочи той.

 

След промените ще бъде открита процедура за избор на омбудсман. Председателят прогнозира, че вероятно в началото на следващата година ще може да се пристъпи към избор на обществен посредник.

 

Общо 12 са предложенията в дневния ред на сесията, като има и четири допълнителни, каза още д-р Тачев.

 

Ще бъде разгледана актуализация на бюджета, свързана с финансиране на изработване на инфраструктурни проекти в селата Кортен и Дядово. Ще бъде представена информация за текущото изпълнение на общинския бюджет и общинските сметки за средства от Европейския съюз на община Нова Загора за първото шестмесечие на 2024 г.

 

Ще бъде одобрен изборът на управител на Общинския пазар, спечелен чрез конкурс. На Основно училище „Христо Смирненски“ в Нова Загора ще бъде предоставен безвъзмедно училищен автобус. На Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ ще бъдат предоставени безвъзмедно общински имоти. Ще бъдат обсъдени предложения, свързани с отдаване под наем на публична общинска собственост, публични търгове и продажби и др.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА