Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиера на спектакъла "Пепеляшка" ще се състои на 4 октомври в Драматичен театър “Стефан Киров”- Сливен

26 септември 2024 12:34, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 246
спектакъла "Пепеляшка"

Премиера на спектакъла "Пепеляшка" по Шарл Перо ще се състои на 4 октомври в Драматичен театър “Стефан Киров”- Сливен, съобщиха от културния институт.

 

За първи път форумът отваря вратите си за по-младата аудитория, за вече порасналите деца, за които обхватът на кукления театър вече е тесен, посочват от театъра.

 

Режисьор е Ивайло Гандев, драматизация - Венцислав Асенов, музика - Павел Васев и сценография - Кирил Наумов. На сцената ще излязат актьорите Димитър Марков, Вяра Начева, Габриел Петков, Наталия Георгиева, Марио Топалов, Яна Георгиева, Самуела-Ивана Церовска.

 

Новият прочит на „Пепеляшка“ от Шарл Перо разказва една вълшебна история за това колко красота могат да родят доброто сърце, душевната чистота и прошката, казват от театъра в Сливен. Как тези изконни човешки добродетели могат да преборят безсърдечието и злото, родено от властта и парите. А може би публиката ще види в нова светлина и приказните герои: Пепеляшка, благородният Принц, Злата мащеха и двете й свадливи дъщери, Кралят и министрите му и добрата фея.

 

Спектакълът е част от програмата на Есенния театрален салон на Драматичен театър “Стефан Киров” за тази година. Той е финансиран от фонд "Култура" към Община Сливен.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Драматичен театър