Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище

27 септември 2024 18:24, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 3 седмици, брой четения: 312
ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“

Дворът на най-старото сливенско училище, ОУ „Панайот Хитов“, закипя от енергия по повод Европейския ден на спорта в училище. Ученици, учители, родители и професионални спортисти за поредна година се включиха активно в популяризирането на физическото възпитание и спорта.

Нашето училище, като поддръжник на международната мрежа за устойчив спорт и екологични инициативи, се присъедини към кампанията на BG „Бъди активен“. Тази инициатива насърчава не само физическата активност, но и намаляването на употребата на еднократни артикули, рециклирането и разделното събиране на отпадъци.

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е събитие, което цели да стимулира физическата активност сред учениците чрез забавление и изпробване на нови спортове. Основната му мисия е да засили усещането за „принадлежност към училището“ и общността сред всички участници.

Екипът на ОУ „Панайот Хитов“ подготви разнообразна и вълнуваща програма, включваща демонстрации на различни видове спорт, като част от стремежа да мотивират учениците да открият своето любимо спортно занимание.

Празникът започна с приветствие от директора на училището, последвано от интензивна тренировка по Табата, водена от инструктора Виктория Апостолова.

Димитър Червенпеев, треньор на карате клуб „Сливен“, заедно с учениците Сюлейман Коруджиев и Самуил Стоев, демонстрираха техники по карате и важни умения за самозащита.

Милена Андонова, известен треньор по тенис, също беше сред гостите и с търпение показваше на децата основни удари в тениса.

Петър Ангелов от клуб „Атлас“ въведе учениците в света на щангите, като представи основни техники в този силов спорт.

Празникът продължи с подвижни игри за малките ученици (1-4 клас) и щафетни състезания за по-големите ученици 5-7 клас.

След спортните игри учениците се включиха в инициатива за разделно събиране на отпадъци, като почистиха двора на училището с идеята да се насърчи отговорното поведение на учениците за опазване на околната среда.

Кулминацията на деня беше футболната среща между отборите на ОУ „Панайот Хитов“ и СУ „Пейо Яворов“, където специален гост беше капитанът на ФК „Сливен“, Георги Георгиев. Той насърчи децата с важни съвети за футбола и ги мотивира да постигат победа чрез упоритост и постоянство.

Включително, група ученици и учители се включиха в йога упражнения, изпълнявайки "Слънчевия поздрав", с което демонстрираха важността на физическото и психическото равновесие.

Денят премина неусетно, изпълнен със спортни игри, забавление и много усмивки, подчертавайки важността на физическата активност и спорта в живота на нашите ученици.

 

 

Снимки

ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“Европейски ден на спорта в училищеЕвропейски ден на спорта в училищеЕвропейски ден на спорта в училищеЕвропейски ден на спорта в училищеЕвропейски ден на спорта в училищеЕвропейски ден на спорта в училище