Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва новият творчески сезон на Симфоничен оркестър Сливен

01 октомври 2024 08:30, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 седмици, брой четения: 174
Симфоничен оркестър Сливен

Симфоничен Оркестър Сливен открива своя 92-ри творчески сезон 2024/2025 с концерт за ценителите на високото изкуство. Събитието ще се състои в четвъртък, 3 октомври, от 18.30 часа в зала „Сливен“.

 

В програмата за вечерта публиката ще има възможност да се наслади на шест музикални шедьовъра от епохата на барока. Изпълнителите са подготвили пътешествие в света на Concerto grosso – стил, който се заражда в Италия през XVIII век, но много скоро завладява цяла Западна Европа.

Разликата между Concerto grosso и инструменталният концерт е, че при Concerto grosso няма водещ солов инструмент. Тази роля е разпределена между няколко солисти и оркестър, които имат почти равностойни роли през повечето време. Солиращите моменти от друга страна са изключително виртуозни, нерядко на основата на импровизацията. Те звучат като диамантени отблясъци, изплуващи от общата маса.

Ценрална роля в бароковия празник ще вземат Глеб Гладков, Марта Бонева, Николай Стойков и София Радилова – невероятни музиканти и майстори инструменталисти, с огромен опит и познания в изпълнението на старинна музика.

 

Билети за събитието могат да бъдат закупени онлайн, или от касата на зала „Сливен“ с работно време от 10 до 13 и от 15 до 17 часа.

Снимки

Симфоничен оркестър СливенСимфоничен оркестър СливенСимфоничен оркестър СливенСимфоничен оркестър Сливен