Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.09.2024 г.

30 септември 2024 09:00, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 131
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 27.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 30.09.2024 Г.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при проверка в игрална зала в град Нова Загора. На 27 септември, около 22,00 часа, е извършена проверка на 27-годишен криминално проявен мъж от град Нова Загора. В него е намерено и иззето пакетче, съдържащо кристалообразно вещество, което при теста е реагирало но метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за кражба от частен имот в село Съдиево. През нощта на 27 срещу 28 септември неизвестен извършител е проникнал в частния имот и е извършил кражба на телевизор, тримери за трева и тонколони. Нанесената щета е в процес на установявани. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при заселената патрулна дейност в град Сливен. На 28 септември, около 20,00 часа, на ул. „Сирак Скитник“ е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“. В автомобила са намерени и иззети три опаковки, съдържащи зелена листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Задържани са водачът и двама пътници в автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба на акумулатори от частен имот в град Сливен и причинена телесна повреда. На 27 септември 38-годишен мъж е съобщил, че през нощта на 13 срещу 14 септември от негов имот е извършена кражба на 2 броя акумулатори "Варта" и един брой акумулатор марка "Енекси". Нанесената щета е на стойност около 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 септември 40-годишен мъж е заявил, че около 13,00 часа на същата дата в квартал „Надежда“, е бил блъснат на земята от мъж, с който е влязъл в конфликт. В резултата на което е получел фрактура на крака. По случая е образувано досъдебно производство.

 

44-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Шкода Октавия“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. Автомобилът е спрян на 27 септември в 14,30 часа в град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Служители на РУ-Котел за разкрили кражба на пари от частен дом. Сигналът е подаден на 27 септември в 02,35 часа от мъж на 45 години от село Пъдарево. Пред органите на реда той е обяснил, че малко по-рано същата вечер от дома му са откраднати 700 лева. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен- жена на 49 години от село Градец. Тя е задържана за 24 часа. Направила е самопризнания и е предала откраднатата сума. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

В дните от 27 до 30 септември в ОДМВР-Сливен са съставени 320 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 104 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 30 протокола за предупреждение.

 

Направени са 189 проби за употреба на алкохол и 3 за наркотици.

 

Регистриране са три пътни произшествия без пострадали на територията на РУ-Нова Загора /2 / и РУ-Котел /1/. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РДПБЗН –Сливен са се отзовали на 19 сигнала за произшествия в дните от 27 до 30 септември. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от РСПБЗН-Сливен /6/, РСПБЗН-Нова Загора /8/ и РСПБЗН-Котел /1/. Оказана е техническо помощ при 2 от сигналите.

 

Пожарникари са спасили 25 пчелни кошера при пожар в град Твърдица. Сигналът е получен на 29.09.2024 г. в 14,18 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РС ПБЗН – Твърдица. Пострадали няма. Спасени са 24 пчелни кошера и една сграда. Причината е запалени сухи треви в близост до кошерите на ул. „Индустриална“ в град Твърдица.

 

На 28.09.2024 г. в 22,31 часа, в РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в къща на ул. „Иречек“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причината е запалени фойерверки в близост до къщата, вследствие на което се запалва покрива. При пристигане на място дежурните екипи с помощта на ръчна стълба, моторен трион, лостове и уредбата за високо налягане внимателно е премахната част от горящата покривна конструкция и е осигурен достъп до подпокривното пространство, за да се загаси пожара. Унищожени са 10 кв.м. покривна конструкция, спасени са две сгради.