Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.10.2024 г.

01 октомври 2024 10:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 254
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 30.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 01.10.2024 Г.

 

Сливен: Иззета музикална уредба, актове за тротинетки, установени 25 непълнолетни на обществени места и други нарушения са установили полицейски служители от участък „Надежда“ към РУ-Сливен при специализирана операция. Акцията е проведена през почивните дни на територията на град Сливен с цел обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване на противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества и диазотен оксид, както и завишаване контрола по спазване изискванията на Наредбата на обществения ред на Община Сливен. В хода на операцията на различни обществени места в град Сливен са установени групи малолетни и непълнолетни без придружители след 22,00 часа, за което са съставени актове по Закона за закрила на детето. Съставени са 2 акта на водачи на индивидуални електрически превозни средства в нарушение на ЗДвП. Иззета е една музикална уредба и са съставени 2 акта за нарушаване на нощната тишина. Спрян е от движение мотоциклет със закрит регистрационен номер. Съставени са 28 фиша и 14 акта по Закона за движение по пътищата. Връчени са 4 ел. фиш на обща стойност 1000 лева.

 

Котел: 30-годишен водач на лек автомобил „Рено“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 30 септември, около 16,30 часа, на пътя между селата Боринци и Кипилово. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образуван бързо производство.

 

 

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 79 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 10 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 6 протокола за предупреждение.

 

Направени са 70 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици.

 

Регистриране са три пътни произшествия без пострадали на територията на РУ-Нова Загора /1 /, РУ-Сливен /1/ и РУ-Котел /1/. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.