Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на празничния концерт за Международния ден на възрастните хора в Сливен

01 октомври 2024 11:23, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 седмици, брой четения: 229
1октомври

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на празничния концерт за Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Събитието се проведе днес в зала „Сливен“. В него взеха участие Ансамбъл за народни песни и танци - Сливен, деца от Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм“, група от фондация „Милосърдие“ и любителски състави към пенсионерски клубове от община Сливен.

Областният управител се обърна с приветствие към гостите. „Уважаеми дами и господа, позволете ми да Ви поздравя по повод Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Бих искал да Ви пожелая на първо място здраве и дълголетие. Бъдете все така усмихнати и ентусиазирани! И най-вече – продължавайте да сте пример за младото поколение! Надявам се и вярвам, че знаете колко много сте нужни и необходими както на семействата си, така и на цялото общество. Честит празник!“ – каза Чавдар Божурски.

Сред гостите на концерта бяха още кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова.

Международният ден на възрастните хора е приет като празник с решение на Общото събрание на ООН в края на 1990 година. За първи път се чества на 1 октомври 1991 година.

Снимки

1октомври21октомври31октомври4