» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на празничния концерт за Международния ден на възрастните хора в Сливен

01 October 2024 11:23, Miroslav Mitev
Emission of: District Sliven 2 weeks ago, number of readings: 230
1октомври

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на празничния концерт за Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Събитието се проведе днес в зала „Сливен“. В него взеха участие Ансамбъл за народни песни и танци - Сливен, деца от Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм“, група от фондация „Милосърдие“ и любителски състави към пенсионерски клубове от община Сливен.

Областният управител се обърна с приветствие към гостите. „Уважаеми дами и господа, позволете ми да Ви поздравя по повод Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Бих искал да Ви пожелая на първо място здраве и дълголетие. Бъдете все така усмихнати и ентусиазирани! И най-вече – продължавайте да сте пример за младото поколение! Надявам се и вярвам, че знаете колко много сте нужни и необходими както на семействата си, така и на цялото общество. Честит празник!“ – каза Чавдар Божурски.

Сред гостите на концерта бяха още кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова.

Международният ден на възрастните хора е приет като празник с решение на Общото събрание на ООН в края на 1990 година. За първи път се чества на 1 октомври 1991 година.

Photos

1октомври21октомври31октомври4