Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев към възрастните хора: Вие сте от поколението, което е създало Сливен такъв, какъвто го познаваме днес

01 октомври 2024 14:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 седмици, брой четения: 259
Международен ден на възрастните хора

Сливен отбеляза Международния ден на възрастните хора, 1 октомври. Празникът събра в зала „Сливен“ възрастни хора от града и я изпълни с много усмивки и настроение. Кметът Стефан Радев беше гост на събитието. Той се обърна към присъстващите и изрази благодарност и уважение към тях за всичко, което са създали през годините.

„Вие сте достойни хора – от поколението, което на практика е изградило Сливен такъв, какъвто го познаваме днес. Безценен източник на опит, мъдрост, вдъхновение, от които ние трябва да намираме начин да се възползваме по-плътно и днес. Изразявам своята благодарност към всичко това, което вие сте сътворили през годините и затова, че продължавате да бъдете активни в социалния и културния живот на Сливен“, каза кметът и допълни, че това уважение не трябва да се изразява в един ден, а винаги и по всяко време.

„Това е част от нашето патриархално възпитание. Ние днес сме длъжни да продължим това, което вие сте започнали, това което вие сте направили – да поддържаме и развиваме нашия град, да създаваме все по-добри условия за социален, културен живот. Имаме едни от най-добрите социални услуги в България. Опитваме се по всякакъв начин да насърчаваме и да създаваме възможност за срещи, за културни събития, за интензивен живот на възрастните хора и ще продължим да го правим. Приемете поздравленията ми от все сърце и пожелавам на вас и вашите близки здраве, семейно щастие и повече радостни мигове. Честит празник, скъпи съграждани!“, каза още в приветствието си Стефан Радев.

Поздравление за празника отправи и областният управител Чавдар Божурски. Сред гостите бяха председателят на общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, както и заместник-кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов.

За да поздравят възрастните хора на сцената със свои изпълнения се качиха Ансамбъл за народни песни и танци Сливен, група „Мило сърце“ от фондация „Милосърдие“ и Стеанна и Надя от Школата за поп и рок изпълнители „Ритъм“ към Военен клуб-Сливен с вокален педагог Елена Пеева. Концертът продължи с изпълнения на пенсионерските клубове от общината.

Снимки

Международен ден на възрастните хораМеждународен ден на възрастните хораМеждународен ден на възрастните хораМеждународен ден на възрастните хораМеждународен ден на възрастните хораМеждународен ден на възрастните хора