Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен ще връчи за първи път наградите “Учител на годината” и “Директор на годината”

02 октомври 2024 10:00, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 2 седмици, брой четения: 247
---

В навечерието на 5 октомври - Международен ден на учителя, Община Сливен ще връчи за първи път наградите “Учител на годината” и “Директор на годината”. Това ще стане на официална церемония на 4 октомври от 15 часа в зала “Сливен, когато кметът Стефан Радев ще удостои отличените.

 

Към момента 12 души са предложени за наградите от името на педагогически съвети и инициативни комитети. Ето кои са те по азбучен ред - Валери Милков - учител по история в ПХГ “Дамян Дамянов”, Галина Тодорова - начален учител в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” - Камен, Диана Ранева - начален учител в ОУ “Христо Ботев”, Дора Янкова - директор на ДГ “Детски рай”, Екатерина Танчева-Тодорова - учител по математика и информационни технологии в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” - село Камен, Илияна Андреева - зам.-директор и учител по информационни технологии в ОУ “Найден Геров” - село Гавраилово, Ирена Желязкова - учител по български език и литература в ППМГ “Добри Чинтулов”, Мария Байнашева-Коева - учител в ДГ “Вержин и Хаик Папазян”, Мария Темелкова - учител в подготвителна група в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” - село Камен, Митко Митев - директор на ОУ “Братя Миладинови” до юни 2024 г., Светла Илчева - начален учител в СУ “Константин Константинов”, Юлиана Калошева-Андонова - учител по химия, биология, опазване на околната среда и здравно образование в ПГТО “Добри Желязков”. Кои от тях ще получат наградите, ще стане ясно на церемонията на 4 октомври.

 

Организацията по връчването на наградите се осъществява от Община Сливен, със съдействието на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета и синдикалните организации. Комисия с техни представители извършва оценка на номинациите съгласно утвърдени критерии.

 

Учредените награди са израз на признанието на институциите, на гражданите и на Община Сливен към учителите и директорите за техните постижения и заслуги за развитие на образованието. Целта е да се поощрят преподавателите в работата им за издигане престижа на учителската професия, да се стремят към висок професионализъм, значими постижения и граждански принос към обществото.