Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Твърдица се включи в инициатива за защита на децата от насилие

02 октомври 2024 09:37, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 209
Община Твърдица се включи в инициатива за защита на децата от насилие

Община Твърдица се включи в Националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца под мотото „Бъди смел, бъди добър!“.

Кампанията се провежда по инициатива на ДАЗД /Държавна агенция за закрила на детето/, като нейната цел е да се гарантира правото на закрила от насилие на всички деца и особено на деца във висок риск от уязвимост, както и да се мобилизира общността за промяна в обществените нагласи.

Провеждането на кампанията е в изпълнение на мярка 1.1. на Оперативна цел 1 „Създаване на безопасна, устойчива и развиваща семейна среда и предоставяне на специализирана помощ и подкрепа на родителите, законните представители, на полагащите грижи лица“ към Стратегическа цел I „Гарантиране на ефективна защита от насилие и вредно влияние върху децата в средата на живот“ от Плана за действие за изпълнение на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2023 – 2026 г.)

Община Твърдица участва в кампанията чрез няколко дейности – Детски конкурс за есе и фотография на тема „Светът е по-добро място без насилие“, спортни активности на открито, засаждане на дърво във всяка една община с послание на децата срещу насилието.

В края на м. септември се поведоха спортните инициативи. Предстои засаждане на дръвчета през м. октомври.

Чрез съдействието на община Твърдица призивът на кампанията за защита на децата от насилие беше разпространен до всички образователни институции на територията на общината. Предоставени бяха информационни материали, обозначителни знаци и символични награди, осигурени от ДАЗД.

Включиха се всички училища.

Снимки

Община Твърдица се включи в инициатива за защита на децата от насилиеОбщина Твърдица се включи в инициатива за защита на децата от насилиеОбщина Твърдица се включи в инициатива за защита на децата от насилиеОбщина Твърдица се включи в инициатива за защита на децата от насилиеОбщина Твърдица се включи в инициатива за защита на децата от насилие