Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пуснат е AMD Software: Adrenalin Edition 24.9.1 – отключете AFMF 2 днес!

03 октомври 2024 09:46, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 233
AMD logo

2 октомври 2024 г. - AMD обяви наличността на AMD Software: Adrenalin Edition 24.9.1. Новата версия на графичния драйвер включва големи актуализации, които подобряват игровото изживяване за геймърите с Radeon графични системи. Тя официално въвежда AMD Fluid Motion Frames (AFMF) 2, скок в технологията за генериране на кадри, предназначена да вдига нивото на игрите с Radeon карти.

AFMF е авангардна технология за генериране на кадри вградена в софтуера на AMD, предназначена да увеличи скоростта на кадрите и плавността на гейминга в хиляди игри. Тя е част от AMD HYPR-RX, решението за подобряване на производителността с едно кликване, което автоматично активира AMD технологиите както в драйвера, така и в игрите.

· AI-оптимизирани подобрения: AFMF 2 използва подобрения, управлявани от изкуствен интелект, за да повиши ефективността на генериране на кадри, като предлага повече плавност на картината, особено по време на динамични екшън сцени.

· Увеличена съвместимост: AFMF 2 работи в хиляди игри и се поддържа на AMD Radeon™ RX 6000 и 7000 серия графични карти и AMD Ryzen™ процесори с базирана на AMD RDNA™ 3 архитектура Radeon™ интегрирана графика. AFMF 2 вече е налична и на лаптопи, използващи Ryzen™ AI 9 HX 370 с интегрирана Radeon графика.

· Поддръжка на Vulkan и OpenGL: С тази актуализация AFMF 2 разширява възможностите си за генериране на кадри до по-широк набор от игри, поддържайки както Vulkan®, така и OpenGL® заглавия.

· Взаимодействие с AMD Radeon™ Chill: Комбинира безпроблемно AFMF 2 с Radeon™ Chill, за да активира кадри с ниска латентност, с цел да предотврати накъсване на изображението, ако се надвиши максималната честота на опресняване на дисплея.

Игрите, които са HYPR-настроени, автоматично ще имат настройки в играта, като AMD FSR и Radeon Anti-Lag 2, активирани и конфигурирани за оптимално изживяване. AMD Software: Adrenalin Edition 24.9.1 разширява поддръжката на HYPR-Tune за Black Myth: Wukong, Creatures of Ava, Frostpunk 2 и God of War Ragnarök – активирайки AMD FSR 3. За пълния списък с HYPR-настроени заглавия посетете www.amd.com/HYPR-RX.

Актуализацията също така въвежда Geometric Downscaling (геометрично намаляване), подобрявайки качеството на възпроизвеждане на видео чрез намаляване на визуалните артефакти в намалените прозорци за по-плавни визуализации.

Научете повече за AFMF 2 и всички нови функции, издигащи игрите с Radeon графика на ново ниво, като посетите блога за Adrenalin 24.9.1 тук