Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски уважи празника на Военно формирование 22 220 в Сливен

03 октомври 2024 12:52, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 205
ВФ22220-1

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на честването по случай 74 години от връчването на бойното знаме на Военно формирование 22 220. Тържественият ритуал се проведе днес в Сливен.

Чавдар Божурски се обърна с приветствие към личния състав. „Уважаеми господа офицери, сержанти и войници, имам честта и удоволствието да Ви поздравя по случай 74 години от връчване на бойното знаме на Военно формирование 22220.

От дислоцирането на първите танкови дружини в Сливен до ден-днешен Вие сте важна част в редиците на Българската армия. Тук са изпълнявали своя воински дълг хиляди български мъже, служили са много доблестни офицери. Днес във формированието се обучава новото поколение военнослужещи в Сухопътни войски, призвано да пази Родината от заобикалящите ни опасности.

Пожелавам на целия личен състав и на Вашите семейства много персонални и служебни успехи, здраве и сили да посрещате новите предизвикателства, пред които всички ние сме изправени! Продължавайте и занапред да изпълнявате професионално своите задължения и да подготвяте специалисти, които достойно да бранят България! Бъдете все така стабилна опора на нашата държава!“ – каза областният управител.

Приветствия по случай годишнината поднесоха и полковник Любомир Вачев, командир на в. ф. 22 220, както и полковник Атанас Георгиев от Командването на Сухопътни войски. Прочетени бяха заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители. С предметни награди бяха удостоени офицери и сержанти от формированието.

Сред гостите на празника бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Румен Иванов, архимандрит Димитрий, протосингел на Сливенска митрополия, както и много ръководители на държавни структури и бивши командири на танковото поделение.

Снимки

ВФ22220-2ВФ22220-3ВФ22220-4