» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Чавдар Божурски уважи празника на Военно формирование 22 220 в Сливен

03 October 2024 12:52, Miroslav Mitev
Emission of: District Sliven 1 week ago, number of readings: 206
ВФ22220-1

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на честването по случай 74 години от връчването на бойното знаме на Военно формирование 22 220. Тържественият ритуал се проведе днес в Сливен.

Чавдар Божурски се обърна с приветствие към личния състав. „Уважаеми господа офицери, сержанти и войници, имам честта и удоволствието да Ви поздравя по случай 74 години от връчване на бойното знаме на Военно формирование 22220.

От дислоцирането на първите танкови дружини в Сливен до ден-днешен Вие сте важна част в редиците на Българската армия. Тук са изпълнявали своя воински дълг хиляди български мъже, служили са много доблестни офицери. Днес във формированието се обучава новото поколение военнослужещи в Сухопътни войски, призвано да пази Родината от заобикалящите ни опасности.

Пожелавам на целия личен състав и на Вашите семейства много персонални и служебни успехи, здраве и сили да посрещате новите предизвикателства, пред които всички ние сме изправени! Продължавайте и занапред да изпълнявате професионално своите задължения и да подготвяте специалисти, които достойно да бранят България! Бъдете все така стабилна опора на нашата държава!“ – каза областният управител.

Приветствия по случай годишнината поднесоха и полковник Любомир Вачев, командир на в. ф. 22 220, както и полковник Атанас Георгиев от Командването на Сухопътни войски. Прочетени бяха заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители. С предметни награди бяха удостоени офицери и сержанти от формированието.

Сред гостите на празника бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Румен Иванов, архимандрит Димитрий, протосингел на Сливенска митрополия, както и много ръководители на държавни структури и бивши командири на танковото поделение.

Photos

ВФ22220-2ВФ22220-3ВФ22220-4