Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детско полицейско управление откриха в средно училище „Георги Ст. Раковски“ – начален етап в Котел

04 октомври 2024 09:56, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 222
Детско полицейско управление откриха в средно училище „Георги Ст. Раковски“ – начален етап в Котел

С тържествена церемония откриха Детско полицейско управление в средно училище „Георги Ст. Раковски“ – начален етап в Котел.

 

Пред погледите на събралите се в учебната стая 15 третокласници положиха клетва, която беше част от Етичния кодекс на доброволческото новосъздадено управление, след което получиха и своите шапки и жилетки с отличителен надпис: „Детско полицейско управление“.

 

Директорът на училището Стефан Дондев и началникът на група „Охранителна полиция“ при Районно управление- Котел главен инспектор Румен Ригов подписаха декларация за партньорство и размениха почетни плакети.

 

На събитието присъстваха още инспектор Христо Боризанов, мл. инспектор Иван Демирев, зам. директорът на СУ „Георги Ст. Раковски“ – Иванка Атанасова и г-жа Станислава Врачева, учител на третокласниците.

 

Превантивната програма „Детско полицейско управление“ по инициатива на МВР включва двугодишно обучение. За този период възпитаници на училището ще участват в теоретични и практически занимания, при които ще се запознаят с работата на полицейските служители по различни направления, ще придобият навици да работят в екип, да се подкрепят, да се грижат не само за своята, но и за безопасността на другите, да оказват първа долекарска помощ и други.

Община Котел

Снимки

Детско полицейско управление откриха в средно училище „Георги Ст. Раковски“ – начален етап в КотелДетско полицейско управление откриха в средно училище „Георги Ст. Раковски“ – начален етап в КотелДетско полицейско управление откриха в средно училище „Георги Ст. Раковски“ – начален етап в КотелДетско полицейско управление откриха в средно училище „Георги Ст. Раковски“ – начален етап в Котел