» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ЦПЛР-Котел дава възможност за надграждане на умения в сферата на изкуството, езиците, туризма и екологията

04 October 2024 09:58, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 2 weeks ago, number of readings: 226
ЦПЛР-Котел дава възможност за надграждане на умения в сферата на изкуството, езиците, туризма и екологията

Центърът за подкрепа за личностно развитие в Котел започна своята нова учебна 2024/2025 година. Той е единственото място, в което младото поколение от община Котел има възможност безплатно да надгражда своите умения в сферата на изкуството, езиците, туризма и екологията. Това съобщи неговият директор – Красимира Софенкова.

 

„За първи път тази година ЦПЛР-Котел разкрива кръжок извън пределите на града – в с. Ябланово. Кръжокът е с профил екология и е съобразен изцяло със Стратегията за подкрепа за личностно развитие на учениците от по-малките населени места“, посочи Софенкова.

 

Още в 10 клубни и кръжочни форми към Център за подкрепа за личностно развитие – Котел подрастващите деца, юноши, младежи и девойки могат да развиват способностите си.

 

В направление „Художествено творчество“, ЦПЛР –Котел предлага посещения във вокална група („Цветна дъга“), фолклорна група („Котленче“), състав тамбура, танцов състав („Изворче“), кръжок поп джаз пеене, художествено слово и кръжоци по изобразително изкуство в две възрастови групи ( бел. ред Един от двата кръжока е специално организиран за ученици от 2 клас от НУФИ „Филип Кутев“)

 

В направление „Природо-математически науки“, ЦПЛР предлага група по английски език, а в „Спортно-туристическо“ направление – туристическа анимация.

 

Целогодишно проявите на ЦПЛР са неделима част от културния календар на Община Котел. Високите оценки, които носят възпитаниците му от участия в конкурси на общинско и национално ниво, пък говори за професионализма на ръководителите на групи, състави и кръжоци, с които разполага той.

 

Заниманията в ЦПЛР- Котел са безплатни и съобразени с учебното време и ваканциите на учениците. Записвания могат да се извършват целогодишно на имейл адрес: kalas60@abv.bg

Община Котел