Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Димитър Главчев към авиационните екипи, които евакуираха български граждани от Ливан: Показахте голям ...

04 октомври 2024 16:13, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 340
Премиерът Димитър Главчев към авиационните екипи

Премиерът Димитър Главчев към авиационните екипи, които евакуираха български граждани от Ливан: Показахте голям професионализъм, човечност и кураж

 

„Това, което направихте показа не само голям професионализъм и опит - Вие показахте и човечност и кураж“. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев по време на церемонията по награждаване на екипажите на Държавния авиационен оператор, участвали в евакуирането на български граждани от Ливанската република. Премиерът заедно с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова лично наградиха и благодариха на 18 души – пилоти, организатори на полети, технически специалисти и стюардеси.

Премиерът Главчев сподели, че основното му изискване при обсъждането на ситуацията е било акцията по спасяването да бъде безопасна не само за хората, които ще се евакуират, но и за тези, които ще извършат евакуацията.

Министър-председателят благодари още и на българските и партньорските служби, както и на всички, които спомогнаха за реализираното на полетите.

„Справихте се идеално. Действията Ви представляваха достойна постъпка и са пример как трябва да се действа в подобни ситуации“, каза още Главчев. Той припомни, че досега Държавния авиационен оператор е участвал в акции, при които са евакуирани общо 600 души.

Министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова също изрази благодарност към екипажите, реализирали двата полета, и подчерта професионализма на всички служители на ДАО. „Това, което правите днес, е плод на много подготовка през годините и още веднъж показва колко важно е обучението на кадрите”, подчерта министър Стоянова.

Снимки

Премиерът Димитър Главчев към авиационните екипи