» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Изтеглиха жребия за Купата на кмета в ученическия турнир за Димитровден

07 October 2024 15:01, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 1 week ago, number of readings: 84
Jrebiy

Стана известен жребият за Третия турнир за Купата на кмета в Сливен. Той се състоя днес в зала „Май“ и бе изтеглен в присъствието на съдиите на турнира.

Спортната надпревара е включена в програмата на Община Сливен за празника на града – Димитровден и ще се проведе на 16 и 17 октомври.

Традиционно, учениците ще се състезават в три вида спорт - волейбол, баскетбол и футбол. Поради високия интерес към турнира, от 2023 г. възрастовите групи бяха увеличени на две - 5-7 клас и 8-10 клас.

Победителите на първите три места, освен купи и медали, ще получат парични премии от 500, 300 и 200 лева. Голямата награда е за феър плей и се връчва на училище, спазило всички регламенти.

Турнирът е сред най-популярните инициативи на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския съвет по наркотични вещества към Община Сливен. Тя е част от превенцията за полезно оползотворяване на свободното време от учениците. Основната цел е да се популяризира физическата активност сред младите. От първото издание на турнира през юни 2022 г. до днес, участващите отбори са се увеличили двойно.

За третото издание заявки за участие са подали 40 отбора от 18 училища от град Сливен.

 

Photos

Jrebiy