Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Иван Желязков: Разговорът за образованието е най-важният от всички

07 октомври 2024 16:00, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 290
-----

ГЕРБ-СДС е политическата сила, която винаги е била ангажирана със сектор „Образование” и с подкрепата за учениците и учителите. Разговорът за образованието е най-важният от всички, защото, за да се развиваме като общество, трябва да водим смислен и съзидателен разговор за бъдещето. А образованието е бъдещето на нацията ни. Това заяви кандидатът за народен представител от листата с номер 18 Иван Желязков, който е с преференция 108.

Младият учител акцентира върху част от приоритетите в образованието, на които залага ГЕРБ. „ГЕРБ-СДС гарантира, че ще бъде увеличена подкрепата за изграждане и пристрояване на училища, детски градини и ясли с цел преминаване на едносменен режим и преодоляване на недостига на места. Модернизация на кабинетите, класните стаи и спортната инфраструктура в училищата, създаване на достъпна архитектурна среда, разширяване на професионалното образование и дуалната форма на обучение, също са част от програмата ни. Ще продължим с политиката за модернизация на учебните помещения и дворовете, както и за закупуване на учебни материали в детските градини“, каза още Иван Желязков. Кандидатът за народен представител допълни, че в управленската програма на ГЕРБ е включена актуализация и увеличаване възнагражденията на педагогическите специалисти над 125% от средната брутна работна заплата за страната. „Ще увеличим ресурсите за приобщаващо образование и ще увеличим усилията за обхващане и интегриране на всяко едно дете в системата. Ще водим политика за повишаване на възнагражденията на академичния състав и на стипендиите на студентите и докторантите“, каза Иван Желязков.

За реализирането на най-важните промени в системата на образованието са

необходими политическо лидерство, бюджетна подкрепа, обществено и

политическо съгласие и над 5 години за тяхното завършване, обясни кандидатът за народен представител с номер 108. „Един такъв период надхвърля продължителността на политическите мандати. Затова ние ще работим за създаването на политическа и експертна коалиция за трайна подкрепа за провеждането на необходимите реформи и за продължаване на ключовите политики в образователния сектор. При мандат на ГЕРБ-СДС трябва да направим преход от заучаване към формиране на умения и нагласи, изграждане на трайна мотивация за учене, личностно развитие, развитие на функционална и социално-емоционална интелигентност чрез промяна в учебните програми, оценяването и квалификацията на учителите. Една такава реформа изисква последователни усилия поне 5 години, както и постигане на базово съгласие, че учебното съдържание трябва силно да се облекчи, за да освободи време за затвърждаване на знания, задълбочено учене и формиране на умения и нагласи“, коментира кандидатът с номер 108 в листата на ГЕРБ-СДС.

Пълната програма за управление на ГЕРБ-СДС може да видите тук: https://gerb.bg/uploads/2024/09/GERB_Programa-2024.pdf

Може да подкрепите Иван Желязков като гласувате с № 18 в бюлетината, с преференция 108.

За #Стабилност и #Сигурност на България!