Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Драматичен театър „Търговище“ гостува, за поредна година, в Нова Загора

08 октомври 2024 10:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 245
Драматичен театър „Търговище“ гостува, за поредна година, в Нова Загора

Драматичен театър „Търговище“ гостува, за поредна година, в Нова Загора и представи постановката „Зелена котка“. В следобедните часове, на 7 октомври, театралният салон на училищен театър „Минко Балкански“ при СУ „Христо Ботев“ се изпълни с ученици от различните училища в града, дошли да гледат постановката, носеща със себе си безброй поуки. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Нова Загора и е част от програмата за превенция над насилие на малолетни и непълнолетни.

Постановката „Зелена котка“ е реалност и измислица, каприз на паметта, крехък пъзел с истории за съществуването на едни ангели от малкия безнадежден и обречен град. Авторът Елизе Вилк иска да пресъздаде едновременно света на младите, на които им се налага да пораснат бързо и света на възрастните, на които им е трудно да се справят с отговорността да си родител.

Спектакълът, по режисура на Любомир Колаксъзов, се фокусира върху шест невинни и същевременно жестоки младежи, които не просто разбират, че мечтите им са илюзия, но които вече нямат илюзии. Темата на пиесата е свързана с решенията, които вземат младите хора и как те оказват влияние на живота им. Разказват се истории за любовта, приятелството и за силата на въображението, което ни помага да избягаме от реалността, в която живеем.

Увлекателната игра на актьорите от Драматичен театър „Търговище“ докосна сърцата на младежката публика, която ги дари с ентусиазирани аплодисменти.

Община Нова Загора

Снимки

Драматичен театър „Търговище“ гостува, за поредна година, в Нова ЗагораДраматичен театър „Търговище“ гостува, за поредна година, в Нова ЗагораДраматичен театър „Търговище“ гостува, за поредна година, в Нова Загора