Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова Загора

10 октомври 2024 09:07, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 171
Вокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова Загора

Градската градина в Нова Загора на 8 октомври отново се превърна в музикална сцена. Момичетата и момчетата от Вокална група „Бижу“ при НЧ „Съгласие – 1862“, гр. Ямбол с ръководител Павлина Христова – музикален педагог и преподавател по музика, донесоха истинска наслада с нежното си присъствие и ефирни гласове, които развълнуваха сърцата на всички присъстващи.

Вокален състав „Бижу“ има три възрастови групи и се е превърнал в школа за млади таланти. Притежава богат и разнообразен репертоар, изненадващ със своята оригиналност и сложност – от класически произведения през вечните песни на България до обработения фолклор и забавната музика. Носител е на множество награди, най-впечатляващи от които са: финалисти на шоуто по БТВ „България търси талант“ през 2016 г., специална награда на Фондация „Енчо Керязов“ през 2014 г., четири първи и три втори награди на Международния фестивал -конкурс „Творчески маратон в Европа“ - Коста Брава, Испания, Гран при от Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” – Созопол 2024г. и десетки награди от национални и международни конкурси.

Публиката, сред които и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, общински съветници, музикални педагози и граждани на града, се насладиха на една вълшебна вечер с богатия репертоар и красивите изпълнения на талантливите деца.

Община Нова Загора

Снимки

Вокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова ЗагораВокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова ЗагораВокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова ЗагораВокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова ЗагораВокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова ЗагораВокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова ЗагораВокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова ЗагораВокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова ЗагораВокална група „Бижу“ с концерт по повод празника на Нова Загора